Kuchnia

kuchnia

Świąteczne roladki w galarecie – przepis krok po kroku – przepisy.pl

Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i pokrój na ćwiartki
Świąteczne roladki w galarecie – krok 2
Krok 2
W rondlu zagotuj 0,7 litra wody, dodaj Bulionetkę warzywną Knorr – gotuj chwilę. Następnie zdejmij z ognia, wsyp żelatynę i mieszaj do momentu rozpuszczenia w bulionie.
Świąteczne roladki w galarecie – krok 3
Krok 3
Na desce rozłóż plastry szynki. Każdy z nich posmaruj odrobiną chrzanu i ułóż na nich po ćwiartce ugotowanego jajka – zwiń roladki.
Świąteczne roladki w galarecie – krok 4
Krok 4
Tak przygotowane roladki ułóż dekoracyjnie na półmisku i zalej nieco wystudzoną płynną galaretą. Udekoruj gałązkami natki i wstaw na kilka godzin do lodówki, do momentu stężenia galarety. Podawaj z cząstkami cytryny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation