Kuchnia

fast food

Francuskie hot dogi z ciemnym sosem piwnym

składniki:
parówki - 4 sztuki
Sos do pieczeni ciemny Knorr - 1 opakowanie
piwo - 300 mililitrów
cukier - 1 łyżeczka
świeży tymianek
ciasto francuskie - 1 opakowanie
jajka - 1 sztuka

1. Parówki zawiń pojedynczo w kawałki ciasta. Następnie wierzch posmaruj rozkłóconym jajkiem i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
2. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z piwem, dodaj cukier oraz listki tymianku i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 3-5 minut. Po tym czasie sos przecedź przez sitko.
3. Piekarnik rozgrzej do temp. 200 st. C i zapiecz w nim parówki przez 20 minut. Gotowe, złociste hot dogi podawaj z ziemniaczanym puree i zielonym groszkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation