Kuchnia

makarony

Delikatne tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami

makaron tagliatelle - szerokie wstążki
pierś kurczaka
250 g pieczarek
200 g gęstej śmietany 18% ( mały kubeczek)
czarny pieprz
sos sojowy grzybowy
papryka słodka
olej
mąka
mleko

1. Makaron ugotować.

2. Kurczaka pokroić w kostkę, zamarynować w 2 łyżkach oleju, 2 łyżkach sosu sojowego grzybowego i 1/2 łyżeczki papryki.

3. Pieczarki pokroić w plastry, zrumienić na dużej patelni, dodać kurczaka wraz z marynatą, smażyć, aż będzie złoty.

4. Śmietanę wymieszać z 2 łyżeczkami mąki i 2 łyżkami mleka. Na patelnię wlać 1/4 szklanki wody. Od razu wlać śmietanę, energicznie wymieszać.

Doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem i ew. solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation