Kuchnia

SAŁATKI - SOSY ...

Dip twarogowy Ilony
Składniki:

kwaśna śmietana 15 dag
twaróg 20 dag
sok z cytryny
mleko 1 szklanka
ogórek zielony 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
koperek
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Śmietanę proszę dokładnie wymieszać z chudym twarożkiem, sokiem z
cytryny oraz mlekiem. Ogórka należy umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na
tarce o grubych oczkach. Dodać ogórek do dipu i ponownie dokładnie
wymieszać. Cebulę oraz czosnek należy bardzo drobno posiekać, po czym
dodać je do dipu i wymieszać dokładnie. Dip przyprawić do smaku solą i
pieprzem, na koniec dodać posiekany koperek.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation