Kuchnia

Kuchenne fanaberie

Pikantne ciasto serowe z rukolą

5 jajek
300 g mąki pszennej
100 ml oleju
200 ml mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
125 g mozzarelli
200 g żółtego sera
0,5 papryczki chili
70 g rukoli
250 g pomidorków koktajlowych
łyżeczkę soli

Rukolę i papryczkę siekamy. Żółty ser ścieramy na tarce, mozzarellę kroimy w kostkę. Jajka miksujemy 3 min. Dodajemy mleko i olej, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wrzucamy sery, chili i rukolę, wszystko mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy 24cm na wierzchu układamy przekrojone na pół pomidory. Pieczemy w 180°C 70 min. Ciasto posypujemy listkami rukoli.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation