Design

Design

Zapiekane rurki po szwajcarsku

składniki:

makaron rurki - 200 gramów
pierś z kurczaka - 150 gramów
Fix Knorr Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym - 1 opakowanie
szynka konserwowa - 100 gramów
ogórek konserwowy - 4 sztuki
ser żółty - 200 gramów
śmietana - 150 mililitrów
natka pietruszki - 0.5 pęczka


1. Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pierś z kurczaka pokrojoną w paski.

3. Szynkę i ogórka pokrój w kostkę i dodaj do mięsa.

4. Całość zalej 150 ml wody.

5. Fix Knorr wymieszaj z śmietanką i również wlej na patelnię.

6. Wszystko zagotuj, dodaj makaron, wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

7. Po wierzchu zasyp sporą ilością startego sera i zapiekaj przez 20 minut w 180 stopniach. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation