Kuchnia

Ciastka

CIASTKA FRANCUSKIE Z TRUSKAWKAMI I NUTELLĄ

Składniki(14-20szt):
opakowanie ciasta francuskiego tradycyjnego lub z masłem
krem nutella około ½ słoiczka
około 100g truskawek
cukier puder


Wykonanie:
ciasto francuskie najlepiej żeby było w temperaturze pokojowej ( nie będzie się wtedy kurczyć podczas pieczenia)
ciasto rozwijamy i wykrawamy z niego np. koła ( tutaj dowolność kształtów koła, serca, kwadraty itp.) które przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
na środku każdego koła nakładamy pełną łyżeczkę kremu nutella oraz truskawki ( w oryginale plasterki truskawek ,ja natomiast dałam połówki )
pieczemy 15-17 minut na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 220°C
gotowe ciastka studzimy i dopiero zimne posypujemy cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation