Kuchnia

Coś na grila

Karkówka w coli
SKŁADNIKI:

karkówka 800g,
przyprawa do karkówki,
4 małe cebule,
1 szklanka coca coli,
1 szklanka ketchupu pikantnego (350g),
musztarda 175 g,
olej do smażenia
ryż długoziarnisty Kupiec

PRZYGOTOWANIE:
Karkówkę kroimy na plastry i lekko rozbijamy. Następnie każdy plaster nacieramy przyprawą do karkówki. Na patelni podsmażamy mięso. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Coca colę, ketchup i musztardę dokładnie ze sobą mieszamy np. mikserem. W naczyniu żaroodpornym układamy plastry karkówki. Na nie wykładamy cebulę. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Mięso pieczmy godzinę w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Podajemy z ryżem i pomidorkami lub ogórkami konserwowymi. Życzę smacznego :)
Z pieczenia sosu powstaje bardzo gęsty, słodko-ostry sosik. Mięso można również grillować.Wówczas należy je marynować w sosie przez całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation