Kuchnia

bezglutkowo

CHLEB Z ZIAREN I BAKALII (BEZ MĄKI)

500 g mieszanki ziaren i orzechów:
150 g orzechów laskowych
50 g orzechów włoskich
100 g pestek ze słonecznika
50 g pestek z dyni
50 g suszonej żurawiny
25 g ziaren sezamu
25 g ziaren siemienia lnianego
50 g migdałów
4 jajka
2 łyżeczki soli
oliwa z oliwek do posmarowania formy

Ziarna, orzechy i suszoną żurawinę mieszamy. Jajka ubijamy na puszystą masę, dodajemy mieszankę bakaliową i sól. Mieszamy do połączenia. Przekładamy do natłuszczonej oliwą formy. Pieczemy w 160 st przez 60 min.
Zamiast suszonej żurawiny, możemy dodać suszone śliwki. Jeżeli lubimy suszone pomidory, to proponuję dodać 1-2 łyżkę ziół (suszone oregano lub tymianek).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation