Kuchnia

Owocowe

TORCIK ŚMIETANOWO-BUDYNIOWY Z WIŚNIAMI.

Kruche ciasto:

190g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125g margaryny
75g cukru
2 łyżki mleka
1 jajko

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wstawić na 30-45 minut do lodówki.

Masa Śmietanowo-budyniowa:

1 budyń śmietankowy
500 ml mleka
500g śmietany kwaśnej
1 paczka mrożonych wiśni (rozmrozić)

Budyń ugotować na mleku. Ostudzić. Dodać śmietanę, wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 1750C.
Tortownicę (26 cm) posmarować margaryną i wylepić ciastem. Na ciasto wylać masę śmietanowo-budyniową. Posypać rozmrożonymi wiśniami. Ciasto piec ok. 60 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić, można posypać cukrem pudrem.

http://przepisnaciast.blox.pl/tagi_b/2246/wisnie.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation