Kuchnia

PYSZNOŚCI

Krążki z kaszy manny w sosie wiśniowym
SKŁADNIKI
60 g kaszy manny
250 ml mleka lub wody
jajko
cynamon
cukier
+
szklanka wydrylowanych wiśni
cynamon
kilka goździków
cukier waniliowy
łyżka środka żelującego do owoców
cukier
sok z połowy cytryny




SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kaszę wymieszać z mlekiem i cukrem i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować ok. 10 min. Odstawić na ok. 2-4 minuty do lekkiego ostudzenia, po czym wymieszać dokładnie z jajkiem i cynamonem. Wylać do silikonowej foremki muffinkowej lub na talerz/formę i zostawić na godzinę. Po tym czasie delikatnie wyjąć krążki i podsmażyć na patelni teflonowej delikatnie posmarowanej oliwą.
Wiśnie wymieszać ze środkiem żelującym i zagotować, dodać sok z cytryny, goździki, cynamon i cukier waniliowy, gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. Dosłodzić do smaku i odstawić do ostudzenia.
Polać kaszę bezpośrednio przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation