Kuchnia

Makaron, kluski i pierogi

MAKARON Z ZIELONYMI WARZYWAMI
przepis na 1 porcję - 450 kcal
140 g mięsa z piersi kurczaka
50 g makaronu (penne lub fusilli)
100 g cukinii
150 g brokuła
1/2 szklanki fasolki i groszku
1/2 cebuli
1 ząbek czosnku
10 g koziego sera (ew. fety)
1 łyżeczka oliwy
sól morska
pieprz

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Mięso z kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, po czym obsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy oliwę, brokuła, fasolkę i groszek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po około dwóch minutach dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w półplasterki cukinię. Smażymy przez około 5 minut (na małym gazie). Dodajemy posiekany czosnek i ugotowany makaron. Smażymy jeszcze przez minutkę, po czym przekładamy na talerz i posypujemy pokruszonym serem kozim.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation