Kuchnia

Coś dobrego

ZAWIJASY Z SERKIEM, BAZYLIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI
1 opakowanie ciasta francuskiego,
1 opakowanie (150g) kremowego serka kanapkowego,
garść świeżych liści bazylii,
4 kawałki suszonych pomidorów w oleju,
sól i pieprz

Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować serkiem. Całą powierzchnię oprószyć solą i pieprzem. Pomidory pociąć na paski i rozłożyć wzdłuż dłuższej krawędzi ciasta. Na całej powierzchni rozłożyć listki bazylii. Ciasto zwinąć w rulon, zaczynając od strony z pomidorami. Następnie pokroić na plastry grubości ok. 0,5cm.
Plastry układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Przy okazji poprawić ich kształt, by były w miarę okrągłe.
Piec w 220 stopniach około 10 minut, aż będą złociste.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation