Kuchnia

Sałatki

Feel Eat!: Sałatka z łososiem, suszonymi pomidorami i płatkami migdałowymi

Składniki:

50 g makaronu pełnoziarnistego świderki
100 g łososia
2 suszone pomidory
świeże liście bazylii
pomidorki cherry
łyżka płatków migdałowych
sól, pieprz

Kluski świderki gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente ( około 8-9 minut), po ugotowaniu płuczemy zimną wodą, aby usunąć zbędną skrobię.

Z łososia zdejmujemy skórę, kroimy w kostkę i doprawiamy solą. Smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron kostki na rozgrzanej patelni, mają być chrupiące.

Kroimy pomidory, bazylię i suszone pomidory. Wszystkie składniki mieszamy, można doprawić solą, ale u mnie nie było potrzeby (sól w pomidorach suszonych, sól podczas gotowania makaronu, łosoś posypany solą daje wystarczający efekt . Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation