Kuchnia

Pomidorowe szaleństwo

Jajka zapiekane w pomidorach

Składniki:
4 jajka
4 duże pomidory
250 g szynki
200 g sera żółtego
sól, pieprz
zioła prowansalskie
główka sałaty

Sposób przygotowania:
1. Pomidory umyć, osuszyć, ściąć wierzchy. Miąższ delikatnie wyjąć łyżeczką. Wnętrze pomidorów posolić i popieprzyć. Szynkę pokroić w długie paski i wyścielić nią wnętrze pomidorów.
2. Piekarnik nagrzać do temp. 180° C. Do każdego pomidora wbić jajko, posypać ziołami. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Serem posypać jajka. Całość zapiekać około 20 minut. Ułożyć na liściach sałaty. Podawać gorące
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation