Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

JAJECZKA W BABECZKACH

Składniki:
4 jajka
plasterek szynki
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
olej

Przygotowanie:
Foremki do babeczek dokładnie smarujemy olejem. Szynkę kroimy w kostkę i układamy na dnie foremek. Szczypiorek drobno siekamy. Część wsypujemy do foremek, resztę odkładamy. Następnie do każdej foremki wbijamy po jajku. Foremki wkładamy do gotującej się wody, tak aby jej poziom sięgał poniżej rantów foremek. Jajka oprószamy solą i pieprzem. Gotujemy około 10 minut, najlepiej pod przykryciem. Babeczki delikatnie podważamy przy rantach. Wyjmujemy, odwracając foremki. Jajeczka układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation