Kuchnia

PRZETWORY

Pikle warzywne z miodem - Magazyn Kuchnia

Na słój o pojemności 1,5-2 litrów

Składniki

1 mały kalafior
1 mała cukinia
2 czerwone papryki
3 marchewki
300 g zielonej i żółtej fasolki szparagowej

Zalewa

1 łyżeczka gorczycy
1 łyżka soli kuchennej
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka cukru
2 szklanki białego octu winnego
3 szklanki wody
2 łyżki miodu

Sposób przygotowania

Warzywa myjemy i kroimy (prócz fasolki): obrane marchewki na kawałki, cukinię i oczyszczone z ziaren papryki w plastry, kalafiora dzielimy na różyczki. Wszystko razem wrzucamy do wrzątku i gotujemy 5 min. Robimy zalewę. Wszystkie jej składniki zagotowujemy. Odcedzone warzywa wkładamy do słoja i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 15 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation