Kuchnia

jabłka w cieście

Jabłka z kruszonką

1 kg owoców (jabłek, gruszek, śliwek)
1 i 1/4 szkl mąki
10 dag masła
3/4 szkl cukru

Obierz owoce i podziel na ćwiartki. Usuń gniazda nasienne i pokrój na grube plasterki. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Ułóż w nim owoce.
Wymieszaj mąkę z cukrem, dodaj masło i wyrób mieszankę palcami, aż nabierze konsystencji grubej kaszki. Posyp nią owoce. Piecz w 180˚C przez 40 min.


Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/news-jablka-na-anemie,nId,1497842#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation