Kuchnia

kuchnia

Sałatka bankietowa z serkiem wiejskim

Składniki

• 500 g serka wiejskiego
• 1 pęczek szczypiorku
• 6 jajek
• 1 puszka groszku konserwowego
• 20 dag mielonki tyrolskiej w kawałku
• 1 słoik papryki konserwowej
• 1 ogórek zielony wąż
• 1 cebula
• 3 mniejsze pomidory
• sól, pieprz do smaku
• 4 łyżki majonezu
• 2 łyżki ketchupu


Etapy przygotowania

Serek wiejski odsączyć na sitku, tak samo groszek. Szczypiorek opłukać i posiekać. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Mielonkę, paprykę, ogórka, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki odsączyć na sitku z nadmiaru płynów.
Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem aż powstanie jednolity sos.
W misce układać warstwami : pomidory cebulę posypać solą i pieprzem ogórek zielony papryka konserwowa mielonka tyrolska serek wiejski groszek konserwowy sos majonezowo - ketchupowy jajka szczypiorek
Schłodzić.

Zamiast mielonki tyrolskiej można użyć szynki konserwowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation