Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SKŁADNIKI
5 kromek chleba tostowego
4 liście sałaty kolorowej
1 op. serka twarożkowego puszystego
80 g szynki
2 pomidory
1/2 pęczka rzodkiewki

Kromki chleba zrumień w tosterze i rozłóż na desce kuchennej. Cztery z nich posmaruj twarożkiem. Szynkę pokrój w plasterki. Pomidor i rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plastry.

Na twarożek rozłóż plastry rzodkiewki, liście sałaty oraz szynkę. Na szynkę nałóż plasterki pomidora. Kromki złóż ze sobą, jedna na drugą, a nieposmarowaną grzankę nałóż na wierzch. Dociśnij ręką i za pomocą noża odetnij skórki. Następnie kanapkę przekrój na pół i jeszcze raz na pół – na kwadraty. Rozłóż kanapki na talerzu. Kolorowe kanapki możesz spakować do szkoły w pojemnik na śniadanie lub owinąć w papier śniadaniowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation