Kuchnia

Kitchen

• 1 kg ugotowanych ziemniaków
• 250 g sera białego tłustego lub półtłustego
• 2 szklanki mąki pszennej
• 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
• 1 jajko
• szczypta soli
• do podania śmietana lub zrumieniona bułka

Krok Po kroku:
1. Ziemniaki obieram, gotuję i studzę. Przepuszczam przez prasę lub maszynkę.
2. Ziemniaki łączę z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, jajkiem serem białym i wyrabiam delikatne i miękkie ciasto.
3. Odrywam porcje ciasta i formuję wałeczki. Nożem odcinam kluski około 3 cm szerokości. Jeśli ciasto się lepi podsypuje mąką ziemniaczaną
4. Kopytka z serem gotuję w osolonej wodzie. Od wypłynięcia około 1 minutę.
5. Wyławiam łyżką cedzakową i podaję ze śmietaną.

ze strony:
http://www.olgasmile.com/kopytka-z-serem.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation