Kuchnia

Kuchnia

Tiramisu.

Skład:
4 żółtka
100 g cukru pudru
500 g serka Mascarpone
1 opakowanie podłużnych biszkoptów
truskawki
borowki
kawa

W szerokiej misce ucieramy żółtka z cukrem pudrem na gładką, jednolitą masę. Powinno nam to zająć ok. 5 minut. Stale mieszając dodajemy serek Mascarpone. W efekcie końcowym powinna nam wyjść gładka, biała masa. Mozna dodac rozpuszczona zelatyne. (Rozpuszczamy 2 lyzki zelatyny w 3 lyzkach cieplej wody, dodajemy troche masy mascarpone by nie zrobily nam sie grudki, mieszamy wszystko razem).
Biszkopty zanurzamy na kilka sekund we wcześniej przygotowanej kawie i wykladamy spod tortownicy. Po bokach ukladamy suche biszkopty.
Na warstwę kawowych biszkoptów, nakładamy masę z serka Mascarpone.
Wkladamy do lodowki na 3 godziny.
Na samym wierzchu, układamy truskawki i borowki. Mozna posypac kakao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation