Kuchnia

Drób

Filet z indyka faszerowany dzikim ryżem i żurawiną Filet z indyka faszerowany
dzikim ryżem i żurawiną

Przepyszna rolada z indyka z miodową nutką.
Jest idealna na rodzinny obiad.

Składniki :

1 mały filet z indyka
100g suszonej żurawiny
1 cebula
4 łodygi selera naciowego
2 łyżki miodu
100g dzikiego ryżu
sól
pieprz
1 jajko
mak
olej do smażenia


Przygotowanie :

Dziki ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju i wrzuć posiekaną cebulę. Chwilę posmaż i dodaj pokrojony drobno seler naciowy. Posmaż razem całość.Dodaj żurawinę i miód. Wymieszaj składniki. Mięso opłucz, przekrój na pół. Oprósz solą i pieprzem. Do miski przełóż farsz. Dodaj ugotowany ryż i dopraw do smaku. Wbij jajko i wymieszaj składniki. Farsz rozłóż na mięsie i zwiń w roladkę. Posyp makiem. Podsmaż na patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na złoty kolor. Mięso przełóż do foremki. Przykryj folią i włóż do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation