Kuchnia

Drób

Rolada z fasolą

Składniki

Dwie piersi z kury
1 puszka fasoli
4 łyżki groszku zielonego z puszki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
Liść sałaty
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
Sól


Przygotowanie


Mięso kroimy wzdłuż przez środek i rozbijamy aby uzyskać jak największą powierzchnię. Na folii aluminiowej przykładamy mięso do siebie aby utworzyć długi "dywanik", który później zwiniemy. Solimy i smarujemy koncentratem pomidorowym - tak jak chleb smaruje się masłem. Na posmarowane koncentratem mięso kładziemy liść sałaty lub więcej - tak aby zakryć całą powierzchnię.
Farsz przygotowujemy rozgniatając ubijaczką do ziemniaków fasolę z puszki i mieszając z przyprawami i groszkiem. Farsz wykładamy na liść sałaty.
Tak posmarowane mięso zwijamy w roladę pomagając sobie folią aluminiową. Zawijamy w folię i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w folii 40 minut na 180˚.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation