Kuchnia

jesc

WĄTRÓBKA INACZEJ - składniki:
300 g wątróbki (u mnie z kurczaka)
150 g jabłka
mała czerwona cebula
1 jajko
3 łyżki zmielonych orzechów (u mnie tym razem kupna mąka orzechowa z orzeszków ziemnych)
sól
pieprz
majeranek (miał byc lubczyk
ale "wyszedł" - z majerankiem wyszło super)
olej kokosowy do smażenia
WĄTRÓBKA INACZEJ - sposób przygotowania:
Wątróbkę, jajo (jeśli mamy czas i ochotę to osobno ubijamy pianę z białka), cebulę, zmiksowane orzechy (można wcześniej uprażyc na suchej patelni) oraz przyprawy - wrzucamy wszytko do blendera i miksujemy na gładką masę. Do tego dodajemy starte jabłuszko i porządnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 min z każdej strony. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzec więcej jabłka i poddusic z posiekaną w piórka czerwoną cebulą i odrobiną octu balsamicznego i podawac razem z racuchami, lub tak jak na zdjęciu - z truskawkami i wiśniowym balsamico.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation