Kuchnia

Kuchnia

Owsiane muffiny z malinami

1 szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szklanki otrębów owsianych
1/2 szklanki poszatkowanych orzechów włoskich
1 płaska łyżeczka sody
1 łyżeczka kakao
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka
1 jajko
140g jasnego brązowego cukru
3/4 łyżeczki aromatu waniliowego
250g malin

1. Wymieszać razem obie mąki, płatki owsiane, otręby, sodę, orzechy i kakao.

2. W drugiej misce wymieszać razem olej, mleko, jajko, aromat i cukier.

3. Do mąki dodać maliny zamieszać, wlać mokre składniki i krótko, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki wysmarowanej odrobinę masłem i posypanej otrębami. Piec przez 25-27 minut w temperaturze 160oC na funkcji termoobieg.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation