Kuchnia

Kuchnia

Owsiane bułeczki muffinkowe

Składniki na 10 sztuk:

szklanka płatków owsianych
szklanka mąki pełnoziarnistej
pół szklanki dowolnych bakalii ( u mnie daktyle, orzechy ziemne, słonecznik)
łyżka lnu mielonego
pół szklanki kefiru
2 jajka
3-5 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
cynamon
4 łyżki cukru/ ksylitolu
łyżeczka płaska proszku do pieczenia

Wszystkie suche składniki mieszamy w misce, a w drugiej misce mieszamy mokre (najlepiej robić to mikserem). Składniki obu misek łączymy ze sobą. Jeśli masa będzie zbyt płynna dodajemy więcej płatków. Masa musi być gęsta. Taką masę przekładamy do papilotek- uwaga, najlepiej do silikonowych, bo do papierowych się przyklejają. Jeśli nie macie silikonowych to wysmarujcie papierowe odrobiną oleju. Papilotki wkładamy do foremki na muffinki i pieczemy w 180 stopniach aż do zarumienienia. Podajemy jeszcze ciepłe z miodem/ konfiturą :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation