Kuchnia

Przepisy

Kotlety z kaszy jaglanej i selera naciowego
[składniki]
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
2 łodygi selera naciowego: starty na dużych oczkach
1 średnia czerwona cebula: starta na dużych oczkach
łyżka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki prażonych ziaren: słonecznik i siemie lniane
sól i pieprz
oliwa z oliwek
2 łyżki mąki ziemniaczanej
bułka tarta

[przygotowanie]
Kasze gotuję w osolonej wodzie, aż do wyparowania wody:ok. 15 minut.

W międzyczasie ścieram na tarce cebulkę i seler. Przenoszę do miski, dodaję przyprawy, natkę pietruszki, łyżkę oliwy z oliwek.

Na patelni (bez oliwy) prażę przez 2 minuty ziarna i dodaję do miski.

Dodaję kaszę jaglaną, dokładnie mieszam, doprawiam do smaku i odkładam na bok do przestygnięcia.

Formuję w spłaczone kuleczki i obtaczam w bułce tartej.

Smaże z obu stron na rozgrzanej oliwe z oliwek.
http://mo-naturalnie.blogspot.com/2015/01/zostan-wege-kotlety-z-kaszy-jaglanej-i.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation