Kuchnia

Kulinarnie

Gulasz z kurczakiem i pieczoną dynią
SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka (oczyszczone, pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem)
ok. 600g-700g dyni obranej i bez nasion
1 marchewka
1 duża czerwona papryka lub 2 mniejsze
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek (lub oleju z pestek dyni)
3 łyżki passaty pomidorowej (opcjonalnie)
1 łyżeczka papryki wędzonej (pimenton)
szczypta płatków chili lub połówka świeżej papryczki chili (u mnie świeża papryczka)
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta cynamonu
łyżka suszonego tymianku
sól, pieprz do smaku
3/4 szklanki wody lub bulionu
natka pietruszki do ozdoby
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation