Kuchnia

Kulinarnie

Placuszki twarogowe z bananem

Składniki:

50 g tłustego twarogu,
dojrzały banan,
3 łyżki brązowego cukru,
2 łyżki mąki pszennej,
jajko,
pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia,
laska wanilii (opcjonalnie),
garść ulubionych owoców i cukier puder do posypania,
olej do smażenia.

Przygotowanie: rozgnieć banana widelcem, dodaj jajko, pokruszony twaróg i nasionka wanilii. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Wsyp mąkę i cukier. Ponownie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj niezbyt duże porcje ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj z cukrem pudrem i owocami lub rodzynkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation