Kuchnia

ryby,śledzie

Nikol Od Kuchni: Tatar ze Śledzia po Węgiersku

Tatar ze Śledzia po Węgiersku

Składniki:
250 g śledzi w oleju
2 papryki czerwone
1 cebula
2 ogórki dobrze ukiszone
4 podgrzybki marynowane (ja musiałam zastąpić pieczarkami marynowanymi)
1 łyżka kaparów
4 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka miodu lipowego
1 łyżka musztardy rosyjskiej
odrobina imbiru
świeżo mielony pieprz
1 łyżeczka ostrej papryki węgierskiej (wędzonej)


Paprykę ułóż na blaszce wyłożonej folią aluminiową i piecz w 200°C przez 45 minut, co 15 minut obracając. Wystudź, a następnie obierz ze skórki i pozbaw gniazd nasiennych.


Paprykę, cebulę, śledzia, grzyby, ogórki pokrój w kostkę, dodaj kapary i wymieszaj.


W małej miseczce wymieszaj koncentrat pomidorowy, musztardę, miód i imbir. Powstanie gęsty sos.


Na koniec do miski z tatarem dodaj pokrojone w kostkę jajka, sos, pieprz i paprykę węgierską. Dokładnie wymieszaj. Pozostaw na wierzchu przez godzinę, po to aby składniki przeszły aromatem, a następnie schowaj do lodówki, minimum na kolejną godzinę.


SMACZNEGO!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation