Kuchnia

ryby,śledzie

Przepis na Sałatkę śledziową - Obiading.pl

50 dekagramów filetów śledziowych (najlepiej na tacce)
20 dekagramów jabłek
10 dekagramów pora
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
oregano
pieprz
1 cebula
Etap 1: Śledzie płuczemy pod wodą i odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie kroimy je w kostkę. Kiedy śledzie odpoczywają, obieramy i kroimy w kostkę jabłka. Por natomiast obieramy i kroimy w plasterki. Dodatki (jabłka i por) wrzucamy do miski i mieszamy sokiem z cytryny.
Etap 2: Do miski z dodatkami dodajemy śledzie, majonez i jogurt naturalny. Doprawiamy sałatkę oregano i pieprzem.
Etap 3: Sałatkę podajemy z pokrojoną, zieloną cebulą, ułożoną na wierzchu jako dekorację.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation