Kuchnia

Kuchnia DieeTeTyczNie

Zdrowe muffiny z brokułem – tani, szybki, dietetyczny obiad [PRZEPIS] | Codziennie Fit

jeden woreczek brązowego ryżu (do kupienia w taniej cenie w Biedronce)
– pół świeżego brokuła albo ok. 1,5 filiżanki zamrożonego,(rozmrożonego)
– 1 jajko i 1 białko jajka
– 2-3 starte plasterki żółtego sera – albo więcej wg uznania (radziłabym kupowanego na wagę, a nie w opakowaniach)
– dwa wyciśnięte ząbki czosnku, pół posiekanej cebuli
– łyżeczka oregano
– sól, pieprz, ulubione przyprawy

1. Gotujemy ryż.
2. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
3. Wyciągamy wielką miskę i mieszamy ze sobą produkty tak, żeby były jak najbardziej zlepione ze sobą.
4. Łyżką wkładamy powstałą masę do foremek do muffinek lub babeczek (nie przejmujcie się, że nie wygląda tak, jakby miało razem wyrosnąć. Wyrośnie)
5. Wsadzamy do piekarnika na ok. 20 minut (kontrolujcie! Góra powinna być złota i chrupiąca)
6. Podajemy z sosem jogurtowym albo innym według uznania
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation