Kuchnia

Sałatki i przystawki

sałatka z kabanosem i tortelini
Składniki:

250 g tortellini ( użyłam z szynką parmeńską )
1 czerwona papryka
1 mały pęczek szczypiorku
3 małe kabanosy
4 ogórki konserwowe
mała puszka kukurydzy
sos:

1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soku z cytryny
sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

Tortellini ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimną wodą. Wystudzić. Kabanosy pokroić w plasterki, pozostałe składniki w kostkę.

Przygotować sos: Jogurt, majonez, sok z cytryny i przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki wymieszać. Odstawić na 30 minut, do przegryzienia składników.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation