Kuchnia

Sałatki i Sałaty

Sałatka z makaronem ryżowym i grillowaną cukinią
Składniki:

200g makaronu ryżowego, ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
garść liści kolendry i mięty
3 łyżki orzeszków ziemnych
1 starty ząbek czosnku
2 łyżeczki brązowego cukru
3 łyżki octu ryżowego
3 łyżki oleju arachidowego
sok z jednej limonki
sól, pieprz

Cukinię pokroić w mniejsze kawałki, posolić, zgrillować na patelni około 3 minuty z każdej ze stron.
Do ugotowanego makaronu dodać pokrojoną w duże kawałki paprykę, liście kolendry i mięty oraz cukinię.

Wymieszać ze sobą sok z limonki, olej, cukier, ocet. Doprawić solą i pieprzem.
Sałatkę polać przygotowanym sosem i posypać orzeszkami ziemnymi.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation