Kuchnia

ŚWIĘTA

Sałatka śledziowa na święta - przepis składniki i przygotowanie -Przepis

Tego potrzebujesz:

4 matiasy śledziowe jabłko pół cytryny pół świeżego ogórka cebula łyżka masła 3-4 łyżki śmietany koperek pieprz cayenne i czarny

Sposób przygotowania

Zobacz przepis na sałatkę śledziową na święta!
Matiasy opłucz, odmocz, osącz.
Pokrój na kawałki.
Jabłko umyj, pokrój w ćwiartki, usuń gniazdko nasienne.
Pokrój w plasterki lub kostkę, ułóż na talerzu, skrop sokiem z cytryny.
Przykryj warstwą śledzia.
Ogórek umyj, pokrój w słupki albo kostkę, ułóż na śledziu.
Cebulę obierz, pokrój w półkrążki, przesmaż na maśle, wystudź, wyłóż na sałatkę.
Całość posyp koperkiem i pieprzem.
Polej śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation