Kuchnia

przystawki

CZERWONA PAPRYKA FASZEROWANA WARZYWAMI
Dla 4 osób potrzebujemy:

2 czerwone papryki
1 cebula
250g pieczarek
1 średnia cukinia
2 pomidory
16 czarnych oliwek
1/2 pęczka natki pietruszki
Czerwona papryka faszerowana warzywami
Czerwona papryka faszerowana warzywami
Wszystkie warzywa (poza oliwkami i cebulą) umyć. Papryki przekroić razem z ogonkami wzdłuż na połówki. Usunąć gniazda nasienne tak, aby nie naruszyć ogonków. Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki, cukinię w średnią kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w plasterki. Natkę posiekać.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła lub oleju, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i chwilę poddusić. Wymieszać z resztą pokrojonych składników. Przełożyć do przygotowanych papryk.

Zapiekać w 180°C przez 35 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation