Kuchnia

Słodkości

Praliny z masła orzechowego - Buckeyes:

Wersja I:

Składniki
- 0,5 szkl. roztopionego masła
- 1,5 szkl. masła orzechowego
- 2,5 szkl. cukru pudru
- 2 tabliczki czekolady

Wykonanie:
Zmieszać w misce masło, masło orzechowe i cukier puder i z powstałej gęstej masy formować w dłoniach niewielkie kulki. Położyć na desce na folii aluminiowej i wstawić do lodówki, aż w pełni zastygną.
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i maczać w niej praliny (dla wygody można nadziewać je na wykałaczkę). Podawać, gdy czekolada zastygnie.

Wersja II:

Do składników z wersji I dochodzi jedynie spora ilość orzechów ziemnych i ewentualnie aromat waniliowy.

Wykonanie:
Masło, masło orzechowe i ewentualnie aromat waniliowy rozpuścić w garnuszku. W misce wymieszać orzechy z cukrem pudrem, dolać rozpuszczoną masę masłową i dokładnie wymieszać. Dalej postępować, jak w wersji I.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation