Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Duszone ziemniaki z warzywami - przepis - Przepisy - Dania główne - Kuchnia - Polki.pl

Obierz i pokrój w kostkę 70 dag ziemniaków. W rondlu rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż ziemniaki, posyp 5 łyżkami tartej bułki. Zrumień.
Do ziemniaków dodaj 3 posiekane dymki i 2 obrane i pokrojone marchwie. Oprósz tymiankiem, solą i pieprzem. Zmniejsz ogień. Smaż 5 min.
Warzywa zalej 2 szklankami bulionu warzywnego, tak by były lekko przykryte płynem. Duś pod przykryciem 8–10 min, aż ziemniaki będą miękkie.
Dopraw kwaśną śmietaną, czosnkiem i startym ostrym żółtym serem. Wymieszaj, by ser się roztopił. Posyp 2 łyżkami posiekanego szczypioru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation