Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Schab faszerowany cukinią - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Składniki:

4 plastry schabu dobrze rozbite,
sól i grubo mielony czarny pieprz,
domowy sos pomidorowy, może być keczup
młoda cukinia
1 łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie: Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem z obu stron. Z jednej strony smarujemy je sosem pomidorowym (moim, domowym) ale może być keczup, na to na całej powierzchni schabu układamy cienkie plastry cukinii. Schaby zwijamy jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanym oleju, smażymy po ok. 4-5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Ściągamy z patelni i zostawiamy, aby chwilkę mięso odpoczęło, możemy przekroić roladki schabowe na pół. Ja podałam Schab faszerowany cukinią z letnią sałatką ziemniaczaną z bobem, pomidorami i mozzarellą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation