Kuchnia

Mięso , ryba ...

Anyżkowo: Ryba po grecku
Składniki : 3 filet białej ryby ( u mnie dorsz), 3 marchewki, 1 pietruszka, 1 /2 pora, 1 cebula, 1/2 puszki pomidorów krojonych w zalewie, 1 płaska łyżeczka płatków chilli, oliwa, sól, pieprz, 2 jajka, 150g bułki tartej.

Przygotowanie : Rybę oczyść i opłukaj. Osusz ręcznikiem papierowym. Posyp solą i pieprzem. Na głęboki talerz wbij jajka i rozmieszaj widelcem. Rybę obtocz w jajku następnie w bułce tartej i usmaż na patelni z dodatkiem oleju. Do rondelka wlej niewielką ilość oliwy i wrzuć pokrojoną cebulę, pora i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę i pietruszkę. Całość pomaż chwilę. Wrzuć pomidory i dodaj koncentrat pomidorowy i papryczkę chilli. Duś warzywa około 10 minut aż będą miękkie. Rybę ułóż na talerzu na górę połóż przygotowaną potrawkę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation