Kuchnia

Mięso , ryba ...

Biała kiełbasa pieczona w piwie
4 białe kiełbasy (ja użyłam parzonych)
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
300 ml jasnego piwa
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka miodu
1 łyżeczka majeranku
1 liść laurowy
sól

W misce robimy zalewę: mieszamy piwo, miód, musztardę, całość doprawiamy solą, dokładamy liść laurowy i rozdrobniony czosnek . Kiełbasy nakłuwamy w paru miejscach i marynujemy godzinę w zalewie. Po tym czasie, na dno naczynia żaroodpornego wykładamy pokrojoną cebulę (można ją wcześniej krótko podsmażyć), na nią układamy kiełbasy i całość zalewamy marynatą. Pieczemy około 45 minut pod folią aluminiową. Ostatnie 15 minut pieczemy bez przykrycia, odwracając kiełbasę od czasu do czasu, żeby się przyrumieniła z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation