Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

"Gnijąca Panna Młoda"
Tarta z tagiatelle i szpinakiem

Składniki:


Opakowanie makaronu tagliatelle
Słoik suszonych pomidorów
100 g szpinak baby
3 garści włoskich orzechów
Opakowanie sera pleśniowego, niebieskiego
250ml śmietany
Cebula
3 ząbki czosnku
2 jajka
Kilka szczypt gałki muszkatołowej
Pieprz

Sposób przygotowania:

- Makaron gotujemy przez kilka minut tak, aby był jeszcze twardy.
- Przekładamy makaron do wcześniej przygotowanej formy na tartę.
- Ubijamy dwa jajka i zalewamy nimi makaron.
- Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek.
- Do cebuli i czosnku dodajemy śmietankę, szpinak, serek, pomidory i gotujemy aż zgęstnieje.
- Dodajemy orzechy i przyprawy.
- Powstałym sosem zalewamy makaron
- Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180°C
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation