Sport i fitness

fit

PRZEPIS NA ZDROWE CIASTO MARCHEWKOWE

0,5 szklanki mleka (w razie potrzeby dodać jeszcze 0,5 szklanki)

- 1,5 szklanki startej marchewki

- 1,5 szklanki otrębów*

- 3 jajka

- 0,5 szklanki miodu

- 3 łyżki oliwy z oliwek

- pół łyżeczki cynamonu

- łyżeczka siemienia lnianego

- łyżeczka sezamu

- szczypta soli

- dodatki: rodzynki, żurawina, morele, daktyle, orzechy

Mokre składniki, czyli jajka, mleko, miód oraz oliwę miksujemy w jednej misce. Dodajemy do tego marchewkę. W drugiej misce mieszamy suche składniki, tj. otręby, cynamon, siemię lniane, sezam, sól oraz wybrane dodatki. Następnie łączymy suche i mokre składniki, i całość przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiamy na ok. 30 minut, aby składniki się "skleiły".Ciasto pieczemy 40 minut w temperaturze 160 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation