Kuchnia

Dania i przysmaki

Hiszpański tapas


duże ziemniaki - 5 sztuk
woda - 1 łyżka
Knorr Fix Domowe frytki z dipem meksykańskim - 1 opakowanie
sok z 1 cytryny
przecier pomidorowy - 1 łyżka
sos tabasco kilka kropel
ketchup - 3 łyżki
oliwa z oliwek - 5 łyżek


Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w ćwiartki.
Następnie skrop oliwą, posyp przyprawą z opakowania Fix Knorr i piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.
W tym czasie przygotuj sos. Połącz przecier pomidorowy z wodą, ketchupem, sokiem z cytryny i tabasco.
Dodaj dip meksykański z opakowania Fix Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Upieczone ziemniaki podawaj z dipem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation