Kuchnia

Przepisy

MECH :)
SKŁADNIKI:

- 450 g szpinaku mrożonego (drobnego)
- 1 i 1/3 szkl. cukru
- 3 jaja
- 1 i 1/3 szkl. oleju
- 2 szkl. krupczatki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 300 ml. śmietany 30%
- 2 śmietan fixy
- cukier wanilinowy
- owoc granatu do ozdoby

PRZYGOTOWANIE:

Rozmrażamy szpinak , odsączamy z wody i blendujemy. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywną pianę, zmniejszamy obroty stopniowo wsypujemy cukier i żółtka.Dodajemy po łyżce stołowej oleju na przemian z mąką proszkiem do pieczenia i szpinakiem. Tak przygotowaną masę wylewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Pieczemy w temp. 180° ok. godziny ( do suchego patyczka). Po upieczeniu obciąć nożem wierz ciasta i pokruszyĆ na talerzu.
Śmietanę ubijamy z cukrem wanilinowym i śmietan fixami. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto posypujemy okruchami i ozdabiamy pestkami granatu.

SMACZNEGO :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation