Kuchnia

kulinaria

Wiem co jem: Mus malinowy

Mus malinowy
(przepis własny)

Składniki na 3 buteleczki o poj. 300ml każda
2 pojemniczki malin (ok. 1kg)
0,5 kg cukru
sok z jednej cytryny

Maliny lekko miksujemy i przecieramy przez sito. Pestki wyrzucamy, a powstały mus zasypujemy cukrem i odstawiamy na 2-3 godziny. Dodajemy sok z cytryny i podgrzewamy na małym ogniu do zagotowania. Gorący wlewamy do czystych, wyparzonych buteleczek. Mocno zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Gdy wystygnie wynosimy do ciemnej i chłodnej piwnicy.


Read more: http://aronia-wiemcojem.blogspot.com/2013/08/mus-malinowy.html#ixzz2gwOIydwc
http://aronia-wiemcojem.blogspot.com/apage.html#ixzz0JSUnUmvQ
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation