Gadżety

Paulina Gołębiowska

Sałatka ze szpinaku, buraczków i mozzarelli
Sałatka, która ma chyba zero kalorii. Jest tak lekka, że można zjeść cały obfity talerz i czuć się wspaniale. Samo zdrowie i uroda.



Składniki:

2 czerwone buraczki ugotowane lub upieczone
1 opakowanie mozzarelli
2-3 garści szpinaku
garść włoskich orzechów
1 łyżka musztardy Dijon
4 łyżki oliwy
1 łyżka octu balsamicznego
sól, pieprz

Orzechy posiekać i podprażyć na suchej patelni. Na talerzach ułożyć szpinak, następnie pokrojone buraczki i kawałki mozzarelli. Musztardę wymieszać z solą, pieprzem, oliwą i octem. Klarownym sosem polać sałatkę i posypać prażonymi orzechami.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation