Kuchnia

mniam

Jabłka w cieście kokosowym

4 jabłka
2 jajka
1,5 szklanki mąki
1 szklanka wody gazowanej
3 łyżki cukru
2 łyżki cynamonu
szczypta soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100g wiórków kokosowych
olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE
Jabłka obieramy i kroimy w szesnastki.
Mąkę miksujemy z żółtkami jaj, dodajemy proszek do pieczenia, łyżkę cukru oraz około jedną szklankę wody mineralnej, tak, by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Białka ubijamy osobno na sztywno i delikatnie mieszamy z ciastem. Dodajemy wiórki kokosowe. W miseczce mieszamy pozostały cukier z cynamonem..
Kawałki jabłek obtaczamy najpierw w cukrze i cynamonie,a potem maczamy w cieście. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation