Fasola w sosie curry z kaszą jaglaną, jabłkami i pomidorami
http://kaszomania.blogspot.com/2015/03/fasola-w-sosie-curry-z-kasza-jaglana.html
Składniki:
- 2 małe cebule
- 2 łyżeczki curry
- 4 jabłka
- 2 puszki pomidorów (krojone lub w całości)
- puszka fasoli
- 0,5 szklanki kaszy jaglanej
Przygotowanie:
Gotujemy kaszę na sypko.
Cebulę i jabłka kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oliwy.
Kiedy oliwa jest już rozgrzana dodajemy do niej 2 łyżeczki curry i mieszamy.
Do oliwy i curry dodajemy pokrojoną cebulę, mieszamy i smażymy na wolnym ogniu, aż do zeszklenia.
Kiedy cebula jest już miękka, dodajemy do niej pokrojone jabłka i dalej smażymy do momentu, aż jabłka lekko się rozlecą (pamiętajcie, nie robimy dżemu!:))
Dodajemy 2 puszki pomidorów (w moim przypadku były to pomidory krojone), puszkę fasoli oraz ugotowaną kaszę jaglaną. Dokładnie mieszamy i dusimy całość ok. 10 minut.